ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Λάμπρος Σακελλαρίου - φωτογράφος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965 και ασχολείται με την φωτογραφία επαγγελματικά από το 1990.
Παρακολούθησε το τμήμα φωτογραφίας της Σχολής Κινηματογράφου - Λυκούργου Σταυράκου το 1993/1994.

Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές αλλά και προσωπικές εκθέσεις κατά καιρούς από το 1996 έως σήμερα.

Έχει ασχοληθεί με το ελεύθερο ρεπορτάζ, την αρχιτεκτονική φωτογραφία χώρων/ κτηρίων, την φωτογραφία θεάτρου & κοινωνικού ντοκουμέντου, την φωτογραφία μόδας,  το καλλιτεχνικό πορτρέτο, την B&W δημιουργική/καλλιτεχνική, τη φωτογραφία τοπίου καθώς και τη φωτογραφία γάμου.

Έχει διδάξει κατά καιρούς από το 1999 έως σήμερα ιστορία τέχνης της φωτογραφίας, τεχνικές λήψεων και σύνθεσης της εικόνας και εισαγωγή και εμβάθυνση στην καλλιτεχνική φωτογραφία σε Ν.Ε.Λ.Ε. Δήμων της Αθήνας, της Κρήτης καθώς και άλλων περιοχών όπως λέσχες φωτογραφίας αλλά και ιδιωτικοί επαγγελματικοί χώροι.

Απευθύνεται κυρίως σε ενήλικες αρχάριους αλλά και προχωρημένους.

Σημερινή απασχόλησή του είναι η διαφημιστική φωτογραφία και οργάνωση φωτογραφικών παραγωγών στην  seaway productions στην Ερμούπολη της Σύρου.

Η βιωματική φωτογραφία ανθρώπων στο studio είναι ένα κομμάτι της δουλειάς του πολύ σημαντικό  που  μεταμορφώνει κάθε φωτογράφιση σε ένα ομαδικό ταξίδι ανθρώπων , προσωπικών αντικειμένων, συναισθημάτων , χαρακτήρων και χαρακτηριστικών τους, με σκοπό την παραγωγή μοναδικών εικόνων και αναμνήσεων.

Επίσης αναζητώντας δρόμους επαγγελματικής εξωστρέφειας οργανώνει και προωθεί φωτογραφικές παραγωγές στον χώρο της διεθνούς μόδας.

Κατοικεί και εργάζεται στο νησί της Σύρου από το 2004.